söndag 21 maj 2006

Och vad beror detta på då...?

Pga ekologisk odling, kanske? Eeeehhh...?

Grönsaker nyttigare för 50 år sedan
Av de 13 undersökta ämnena kunde forskarna notera en statistiskt säkerställd minskning i sex stycken: protein, kalcium, fosfor, järn, riboflavin och c-vitamin. Halterna av B-vitaminet riboflavin hade minskat med 38 procent, övriga ämnen mellan sex och 16 procent, skriver Svenska Dagbladet.Forskarnas rön har publicerats i tidskriften Journal of the american college of nutrition.Även i andra studier har ett minskat näringsinnehåll konstaterats. En brittisk studie av ett 40-tal frukter och grönsaker över åren 1940-2002 visar att kalciumhalten minskat med 46 procent i grönsaker och 16 procent i frukt. Andelen magnesium minskade med 24 respektive 16 procent, enligt Svenska Dagbladet.Den brittiska studien har publicerats i Nutrition and health.

Inga kommentarer: