lördag 31 juli 2010

Hemma igen.... Och lite om resan upp!

Nu är jag hemma igen! Annika har åkt hem till sig nu på morgonen och arbetet med att packa upp, tvätta och blogga har inletts....
Hur ska all packning få plats? Det var ett logistiskt problem varje dag.... Ovan är enbart min packning (och det är inte ens allt med på bild) och till mitt förfogande hade jag ett halvt baksäte..... Men det gick! :-)
Torne träsk passerades alldeles innan vi körde in i Norge. Torne Träsk är väl Sveriges 6:e största sjö.... Eller nå´t! Långdragen är den i alla fall!
Torne Träsk och E10:an som löper via Kiruna till Norge.
Söt liten sommarstuga! En sådan skulle man ha uppe i fjällen! Nu är vi inne i Norge (syns på vimpeln om inte annat).
Vackra bilvägar i Norge......
Annika kan inte låta bli att dokumentera vägarna med mobilkameran medan hon kör.... Facebook-beroendet är starkt! :-) Måste ju visa upp på fejjan vad vi ser! *s*

Stannade och rastade vid Gildetun i Norge (mellan Narvik och Alta, någonstans). Fantastiskt vacker utsikt.....

Heinz och Cobra på rastningsrunda i Norge (vid Gildetun).

De har fina vägar i Norge som slingrar sig mellan berg och fjord och genom små samhällen.... Mindre roligt om man har bråttom förstås! Det var många motorcykelturister.


Vår stuga i Alta där vi stannade en natt på en camping och grillade. Natten innan sov vi i tält utanför Kiruna. Nu njöt vi av att ha tillgång till dusch och toalett.

Man fick vara på alerten för får och renar fanns det gott om och de gick gärna på vägarna ihop med bilarna. Uppe i Vadsö var det en italiensk motorcykelturist som krockade med en ren under tiden vi var där, och hamnade på intensiven i Kirkenes.

Heinz på språng i Norge!
Det tog oss 3 dagar att ta oss upp (2 nätter varav 1 i tält) Sedan var vi framme i Hamningberg - end of Europe - men det får bli ett eget inlägg!

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Tack för alla bilder! Jättekul att se!