Pga ekologisk odling, kanske? Eeeehhh...?
Grönsaker nyttigare för 50 år sedan
Av de 13 undersökta ämnena kunde forskarna notera en statistiskt säkerställd minskning i sex stycken: protein, kalcium, fosfor, järn, riboflavin och c-vitamin. Halterna av B-vitaminet riboflavin hade minskat med 38 procent, övriga ämnen mellan sex och 16 procent, skriver Svenska Dagbladet.Forskarnas rön har publicerats i tidskriften Journal of the american college of nutrition.Även i andra studier har ett minskat näringsinnehåll konstaterats. En brittisk studie av ett 40-tal frukter och grönsaker över åren 1940-2002 visar att kalciumhalten minskat med 46 procent i grönsaker och 16 procent i frukt. Andelen magnesium minskade med 24 respektive 16 procent, enligt Svenska Dagbladet.Den brittiska studien har publicerats i Nutrition and health.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar