måndag 18 november 2013

Räddningshelg i Revinge


1-3 november tillbringade jag och Hetzer nere på MSBs räddningsskola i Revinge i skåne. På bilden ovan går Hetzer ett sök i deras ruinstad.
 

Och här har hon funnit sin figge (någonstans därnere....under all sten och betong....)
 

När hundarna inte jobbar sitter de uppbundna i baslägret. Det regnade och var kallt hela helgen, så jag var SÅ glad att Hetzer bestämde sig för att inte slita sitt nya täcke i småbitar, vilket har varit ödet som mött hennes tidigare täcken..... Hetzer gillar verkligen inte att ha kläder på sig och jag kommer återkomma om det....!
 

Människor både högt och lågt.... Men Hetzer hittade dem alla! :-)
 

Den här legan var svår.... Koppelsök på ett galler högt ovan mark..... Och inne i byggnaden låg det en person. Legan blev svår eftersom det är inte många hundar som gillar att gå i galler högt över mark.... De  får då problem med att ta upp vittringen och komma till markering. Men Hetzer löste det (även om hon inte gillade gallret nämnvärt....).
 

När sökträningen är klar för dagen så drog vi oss tillbaka till vår bostad - en av MSBs lektionssalar! Hetzer föredrog min sovsäck framför sin egen bur....
 

Men vi tränade inte bara dagtid.... En av kvällarna drog vi ut på kvällsövning i området ovan! Ett kanonbra övningsställe som heter Sydsten och ligger inte alltför långt ifrån Revinge.
 

Miljöträning på Sydsten!
 

Slagna hjältar? Eller vad håller de på med? Hånglar de....?
 

Mer miljöträning då Hetzer fick gå i brandmännens labyrint. I verkligheten är det kolsvart därinne och man får treva sig fram - men det blir ju inte så bra kort, så jag brände av några bilder med blixten på....
 

Tjuvkikar?
 

-Hallå där! Fuska inte!!!
 

En dag körde vi lyft av hundarna. Som synes på bilden så uppskattade Hetzer inte alls lyftselen.... Lustig hon är - det bekom henne inte att bli upplyft, men att bara röra sig på plan mark iförd lyftsele var det jobbigaste på hela dagen!
 

Lyft av liten Hetzer! :-)

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Oj, så mycket ni är med om!