måndag 26 mars 2012

RI-helg för räddningshundar på Viktoria brandstation!

Fredagkvällen inleddes med hinderbana....

Hinderbana även ihop med hundarna!

Vi delades in i 2 gäng och fick ta oss igenom hinderbanan med det andra gängets hundar!

Den här övningen fick Heinz stå över (att krypa igenom ett rör och sedan bli upplyft ur ett annat cementrör). Jag var rädd att hans knä skulle ta stryk.

Men kul hade vi! :-)

Att bli buren över murar och bommar fick även Heinz vara med om, men jag hade inte tid att fota det eftersom jag hade fullt upp med mina egna tilldelade uppgifter... Det hade dock gått bra, även om de i vissa lägen var tvungen att bära honom 2 och 2. Han väger ju en del.....

Morgonpromenad dag 2 ner till Fjällnora hundbad. Vi hade bra väder hela helgen även om det kändes som att det blåste halv storm på söndagen.

Fjällnora - där vi var inkvarterade i stugor.

Dag 2. Förutom att träna sök så var hundarna med hela tiden i anslutning till övningarna. Tysta skulle de ligga och invänta sin tur att få jobba.


Hundarnas base-camp under första övningen. Heinz ligger längst till vänster i bild. Det var en höglöpande tik uppbunden också (längst till höger i bild), men Heinz låg lugnt och stilla på sin plats.

RI-ansvariga (Jonas och Hasse) hade hittat på en hel del klurigheter. Bland annat skulle vi söka igenom en tågvagn som var belamrad med pallar och skräp. Man fick lyfta hundar över hinder i trånga utrymmen (bilden ovan), samt bitvis krypa, och hela tiden skulle hunden söka!

Här är det jag och Heinz som söker (just i denna delen var det gott om utrymme).

Heinz skallmarkerar en figurant (som sitter under tåget och vittringen kommer in genom ett hål i golvet under det instabila underlaget som bestod av en vippande träpall) och jag håller på och kryper in i vagnen efter att ha ålat mig fram under träpallarna som täckte korridoren utanför.


Ett ekipage på väg in under ett träpalls-hinder.

Som sagt.... krypa, kravla, lyfta......

Heinz har hittat en figge (därav belöningstrasan) i en stor, kolsvart tank.


3 kommentarer:

Skogsmor sa...

Duktiga ni är!!!!!!!!!!!!

Monica sa...

"Avundsjuk, jag är så avundsjuk!" Vill också rädda folk som ligger under tåg och bakom trätrall!

PS. Du vet väl att Border collriga små-Flickor är lättare att bära på än stora, stiliga Dobermän? ;)

Jenny sa...

Monica - Jo, det sistnämnda är jag fullständigt medveten om... Så när omplacerar du Flicka till mig då? ;-)