fredag 1 oktober 2010

Hammarby Sjöstad förbjuder hundar

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1833051

Det var väl det jag visste.... Patrask som inte borde ha hund överhuvudtaget sabbar för ALLA hundägare! I inslaget ser man att det inte bara är "kamphundar" som förbjuds utan även bl a rottweiler och dobermann. Hundraser som varit stolta medlemmar i svenska brukshundklubben i alla år! 

Min godkända räddningshund är alltså för farlig för Hammarby sjöstad.....  (Men om stadsdelen rasar är de säkert glada om han kommer dit och riskerar sitt liv för att leta reda på deras nära och kära....). Och ändå erkänner talespersoner att ingenting har inträffat (orsakat av dessa raser)! "-Folk tycker det är obehagligt att se kamphundar i området". Då är det tydligen ok att kasta ut hundar och vräka familjer - men om någon SD-röstare tycker att människor med svart hår är läskiga att se i ett område (vare sig de gjort något eller inte) så är det den personen som är rasist....

Blame the deed - not the breed!

Vi har haft dobermanns i Sverige sedan förra seklet var ungt och nu ska man inte få hyra lägenhet för att vissa "low lifes" skaffar sig pitbulls och amstaffs???

Vore det inte bättre att öppna för möjligheten att ta krafttag mot de som inte sköter sig?  Politiker: Säg åt polisen att prioritera fall rörande hundar och hundägare som inte sköter sig och ge bostadsbolag möjligheten att kräva koppeltvång->munkorg->göra sig av med hunden om ägaren inte kan hålla rätt på den. Men sluta ge på oss hundägare med hundar som inte gjort något fel!

Räddningshunden Heinz - för farlig för Hammarby Sjöstad - gör en insats som "mullehund" och lär barn om hundar.

Heinz (t.v) leker finfint med diverse hundar......... Och så vitt jag vet lever de andra hundarna på bilden fortfarande och i högönsklig välmåga! ;-)

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Jag tycker du ska ta din text och skicka den till politikerna i Hammarby Sjöstad och till dina lokala rikspolitiker och till div tidningar.
Säkert kommer det att bli protester om det beslut som tagits. Du kan vara med där!

Anonym sa...

Att vid huvudtaget förbjuda vissa hundraser är dumt,jag har själv dobermann men har också haft pitbull och det var den vänligaste tiken på jorden!
Hon brydde sig aldrig om andra hundar och hon älskade människor,stora som små.Kan tillägga att detta var en RENRASIG pitbull.
Nej jag tycker inte det är rätt att förbjuda raser vid huvudtaget.