tisdag 21 november 2006

Gent, Belgien

Anlände hem till Kattis igår på kvällen. Jag kan säga att flygplatsen i Bryssel är BRA stor.... Det tog en evighet att bara vandra från där man klev av planet till där man kunde hämta ut sin väska.... Sedan var det bara att åka ner i underjorden till tågstationen (!) och ta tåget till Gent-Sint-Pieters där Kattis möte mig och vi promenerade hem till hennes två-rumslägenhet. Hon bor riktigt centralt, faktiskt. Husen här påminner väldigt mycket om England - smala och höga stenhus som kostar multum att värma upp och som bara har typ ett eller två rum per våningsplan..... Kattis lägenhet är i alla fall mycket charmig med takfönster, takbjälkar, trägolv etc etc (och än så länge är det inte svinkallt...).

Idag har jag motionerat rejält... Har säkert promenerat ett par mil.... Tror jag har sett det mesta som är intressant att se runt Gent's centrum (och en hel del till...). Jag tyckte det var bäst att passa på när solen sken för jag har nu fått reda på att det regnar mer i Belgien än vad det gör t ex på de brittiska öarna... Det är otroligt fint här, faktiskt! Har tagit massor med kort (självklart). Massor med jättegamla hus, magnifika katedraler, kanaler osv osv. Imorgon ska jag åka upp i något utkikstorn och gå in och titta i slottet Gravensteen hade jag tänkt. Kanske gå i lite affärer och titta efter julklappar också....

Just nu sitter Kattis och pratar i telefon med släkten i Sverige så jag passar på att låna hennes dator för att kludda lite i bloggen. Har nyss ätit middag och det börjar kännas att man rest en del och sett en del de senaste dagarna. Har fortfarande någon belgisk öl kvar i kylskåpet (efter att ha botaniserat i den lokala matvaruaffären - som delvis mer liknade systembolaget) så det blir en lugn hemmakväll ikväll - har ju en hel vecka på mig här nere att uppleva allt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Va myyyyyysigt det verkar! Hoppas hela veckan blir riktigt bra!