torsdag 14 februari 2013

Dragträning med planka


I måndags var Hetzer en ängel medan jag låg sjuk, men det var väl iofs inte så konstigt då hon kört sök både lördag och söndag. På tisdagen började hon bli lite mer rastslös och på onsdagen var hon lite "små-jobbig". Nu när torsdagen kom var hon riktigt rastlös och jag är fortfarande inte bra även om jag vaknade upp och mådde ljusår bättre än tidigare i veckan. Jag förstod snart att den korta promenad jag skulle bjuda henne och Heinz på inte var tillräcklig för att hon skulle bli lugn och stilla, så då bestämde jag mig för att utnyttja att det är en massa kramsnö ute! Sagt och gjort - jag och Heinz masade oss ut på fältet för en kort promenad. Heinz fick lufsa lös och sniffa på vad han ville. Allt detta fick Hetzer också, men med sele, draglina och en planka att släpa på!


Eftersom det var kramsnö så byggdes plankan på med snö efter ett tag.... Så bitvis fick Hetzer dra ordentligt! Sedan studsade plankan i något, varvid snön föll av, och så blev det lättare att dra igen!  Men mitt korta varv på fältet utanför huset blev betydligt mer tillfredsställande för Hetzer som nu ligger lugnt i soffan och är sådär skönt avslappnad som en nöjd hund ska vara!

Jag då? Ja, det är bara att konstatera att man inte är frisk ännu.... Svetten rann och jag blev alldeles andfådd. Men fasen vad skönt det var att få komma ut en sväng! Nu ska jag vila i soffan en stund för att få tillbaka lite krafter så jag orkar stå i duschen ett tag! ;-)

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

"Planka".........jag såg framför mig typ en landgång:-))
Och vad var det....jo, en brädbit!:-)))
Men hon e ju liten, lilla Ester!
Huvudsaken det blev önskad effekt:-)

Jenny sa...

Japp! Och med kramsnö-effekt så bidde det perfekt jobbigt för lilla H som sov gott sedan!