onsdag 22 november 2006

Slottet Gravensteen, belgisk öl m.m

Idag knallade jag in till staden igen och den här gången bestämde jag mig för att inte bara beskåda allt "från utsidan" utan jag besökte bland annat slottet Gravensteen (som också är ett museum) - och vilket slott det är! Jag blev helt kär! Jag önskar att jag kunde montera ned det och ta med mig det hem till Sverige.... Sedan skule jag montera upp det på något fint ställe och leva lycklig "ever after"!! Jisses, sicket charmigt slott! Det är som taget ur en hollywood-film eller nå´t.... Massor med tinnar och torn.

Underbart var också att jag är där nu när det inte är turistsäsong och dessutom var jag där direkt på morgonen så jag fick hela slottet för mig själv - inte en människa i sikte medan jag strosade runt och tittade på allt! Super-trevligt!

Efteråt flanerade jag ner på stan och denna gång tittade jag runt lite i affärer (på jakt efter julkappar...). Köpte även lite högst ordinära vykort..... Runt lunch hamnade jag sedan på "de Gulle Griet" som är ett ölhak med sisådär 250 olika ölsorter (där ligger Orvars i lä) och där jag fastnade med en och annan öl framför mig medan jag komponerade det ena vykortet efter det andra. När jag tröttnat på det så började jag terrorisera bartendern istället (ja, vadådå - Kattis jobbar ju så jag är ju ute och turistar "helt själv"). Han var dock väldigt trevlig och hade kommit till Gent för att studera historia och började jobba extra för att få in lite fickpengar (men numera jobbade han heltid i baren). Det slutade med att jag bjöd in Kevin till oss i Uppsala om han nu någonsin vill se landet där Volvo uppstod (de har en stor volvo-fabrik i Gent).

Efter att ha lämnat min nyfunne vän så lallade jag vidare till Patrick Foley´s där jag och Kattis bestämt oss för att käka middag ihop. Efter en brakmiddag och när det var dags att betala sade servitrisen: "men.... är ni från Sverige?" Då visade det sig att hon var svenska..... :-) Var ju tvungen att ge lite extra dricks då.....! *s*

Glömde nämna.... Jag har ju varit lite kulturell också (förutom slottsbesöket) - har även beskådat en av de största katedralerna invändigt. S:t Baafs Cathedral. Mycket pampig, vill jag lova! Men nu är jag nyligen hemkommen och ska komma isäng vettig tid - det är ju sight-seeing i morgon också!!!! På kvällen är vi sedan bjudna hem till Kattis belgiska handledare på middag, så det ska bli intressant.

1 kommentar:

Anonym sa...

ojojoj vilka dagar du har! jag blir helt avis....(-: men inte missunsam!:-) längtar efter att få se korten!!