lördag 20 september 2014

Drottningholms slott, Unescos världsarv, Kina slott, Götiska tornet mm

Ojojoj, vad den här sommaren har varit hektisk och full av aktiviteter! Upptäcker att det nu är september och jag har knappt bloggat alls.... Trots att det hänt så mycket (och jag vill ju blogga för att kunna gå tillbaka och titta på vad jag gjort.... är så kul att läsa sina gamla blogginlägg)!
 
Nåväl, nu kommer hösten så vi får väl se om jag hinner blogga ikapp! :-)
 
Vecka 28 var, som sagt, Dennis på besök och en av dagarna tog vi oss till Drottningholm.
 


 
Fina Drottningholm! Här har jag varit både med grundskolan och privat.... Men det är väl så att man blir mer och mer intresserad av historia med åldern.... För jag trodde jag skulle bli kvar här i 3-4 timmar, men det slutade med att Dennis och jag var här i väl över 8 timmar! Det var superkul och intressant att gå och titta på allt!:-)
 

En trevlig högvakt som snällt poserade för kameran. Dennis var lätt chockad över att jag vågade tilltala högvakten och att han talade tillbaka till mig! Han trodde det skulle vara som i London, antar jag....

Drottningholms slott är Sveriges bäst bevarade kungliga slott.

Det är med på Unescos världsarvslista.

En av flyglarna till Kina slott.
 

Kina slott. Det stod klart år 1769 och fungerade lite som kungafamiljens lusthus. Arkitekturen är i grunden fransk rokoko men har en exotisk karaktär, med kinesiska och orientaliska inslag som var högsta mode.

Drottningholms parken

Dennis gör allt för en bra bild.... :-)

 
Från bortre änden av parken.... Slottet syns lite bakom träden!

Götiska tornet står i slottets engelska park. Det började byggas 1792 men blev aldrig helt fullbordat på grund av mordet på Gustav III.
 

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Äntligen!!!! Jag har väntat å väntat på nya inlägg..... ;)
Så fina bilder också!
Tänk att jag som är såååååå intresserad av svensk historia aldrig har varit till Drottningholm.....hmmmmmm :(

Jenny sa...

Det får du ta och ändra på - det är ju inte precis jättelångt från dig....! Du kan ju ta färjan över, så slipper du köra i Stockholm! :-)