måndag 17 mars 2014

Räddningshundträning i helgen!

Den här gången hade vi träningen i Uppsala och hade hyrt klubbstugan för ändamålet. Vi skulle simulera en mer "äkta" övning, vilket betydde att vi fick trycka ihop oss i ena hörnet av klubbstugan! Men det gick bra med 5 pers och lika många hundar på ungefär så stor yta som kortet visar...
 
Mitt i natten på fredagen blev vi väckta av en visselpipa och då var det bara att kliva upp och vara marschberedda inom 15 minuter.... Sedan fick vi ge oss ut på "orientering" i Uppsala och svara på frågor såsom "Hur många granar finns det utanför IKEA"?. Därefter fick vi följa en vägbeskrivning ut till ett sökområde där en person hade "försvunnit". Vi hittade ingen person, men tack och lov så markerade ingen hund de utlagda kläderna heller.... ;-)  Och hela natten vräkte regnet ner.....
 
Vid halv tre var vi tillbaka i klubbstugan igen och fick sova ett par timmar. Dagen därpå klev vi upp vid 7, åt frukost och drog sedan iväg till Vedyxa (stenkross utanför Uppsala) för vidare sökträning.


Hetzer är pigg och sugen på vidare sökträning.....

Efter en heldag på Vedyxa så avrundade vi med tacos och en och annan öl/vinglas slank ner..... Men det blev väldigt måttligt, för vi visste ju att det skulle bli sök även nästa dag!

Söndagen tillbringades på en annan kross (Gillinge), vilket får illustreras av en bild från hundarnas uppbindningsplats.

Efter att ha tränat sök på torsdagen, vallning på fredagen, sök på fredag natt och sök hela lördagen och söndagen så var Hetzer så är trött på söndag kväll...... Nu ska hon få vila ett par dagar! :-)


1 kommentar:

Skogsmor sa...

Du milde......jag baxnar över allt ni utsätter er för!