måndag 2 september 2013

Tävlat med Heinz! :-)

Jag har en UNDERBAR hund! Efter 4 års tävlingsuppehåll, varav de 2 senaste har ägnats enbart åt rehab, så kan man räkna på ena handens fingrar hur många gånger jag tränat lydnad och för den delen uppletande..... Men idag startade jag högre klass spår och kom 3:a av 7 ekipage samt var endast 2,5 poäng ifrån uppflyttningen till elit! Han fick 9 på spåret (1 pinne borta) och 10 på uppletandet! Älskade, underbara, fantastiska Gulle-Heinz! 
 

Marie Larsson tog några bilder..... Här är det Heinz som går framåtsändande.
 

Och här står jag på prispallen! :-)

Tyvärr satte sig Heinz lite för tajt in på hindret på "hopp-sitt-hopp" och då klarade han inte att hoppa tillbaka utan islag. Hindret är ju 85 cm högt, dvs 15 cm högre än Heinz själv så han behöver lite mer fart för att ta sig över - han är ju inte så stark i bakben och knä så att han klarar det annars....  Den ena domaren gav oss en nolla för det islaget. Hade han bara gett en 5:a så hade vi varit uppflyttade..... Den andra domaren gav nämligen en 7:a! Men så är tävling - bara bita ihop och komma igen!

Jag hade i alla fall fantastiskt kul! Det var så roligt att vara ute på tävlingsbanan igen! Och en bra koll på var Heinz står också. Han blev rätt stel efteråt, så vi måste fortsätta med rehab ett tag till..... Antagligen resten av hans liv.... Ska ta tillbaka han i höst till veterinären för en ny tuppkamsspruta också.... Så nu under hösten blir det antagligen inga fler tävlingar för oss. Jag får leva på minnet av denna tävling tills nästa år!

4 kommentarer:

Skogsmor sa...

Hasse är fantastisk!
Men DU är också en fantastisk matte!
Grattis till er båda *kram*

Jossan sa...

Yey, sjukt bra jobbat av både dej o vovve! =)

Jenny sa...

Tackar! :-D

Anonym sa...

GRATTIS!

Idogt kämpande har inte varit förgäves. Nu håller vi alla tummar och tår :-)