måndag 12 september 2011

Bra helg - bl.a utflykt till Getryggen och Fogdeklippan!

Fyllde ju år i lördags och då sken solen hela dagen! Befann mig uppe i Rättvik så jag och kollegan Inger drog ut och letade kantareller. Vi hittade inte så många, men tillräckligt många för att jag skulle kunna ha några att träna Heinz med! Efteråt drog jag och lånehunden Eja ut på utflykt till Styggforsen, som ligger strax utanför Boda (norr om Rättvik). Fallet är 36 meter högt och bildar en djup klyfta i berggrunden. Ingmar Bergmans film Jungfrukällan spelades in vid fallet. Vid fallets fot finns en grotta, "Trollhålet" som mest bara var ett hål, i mitt tycke!

"Getryggen"....... 


 "Fogdeklippan"

 Utsikt mot fallet från Fogdeklippan


Getryggen från nedan.

 På söndagen lämnade jag Rättvik och for vidare till Vansbro och hälsade på min farmor. Mina föräldrar hade beslutat att åka upp samma helg så vi träffades alla hos farmor för en fika. När jag sedan hoppade i bilen för att bege mig hem mot Uppsala såg jag en skylt om att en sportbutik hade utförsäljning.... Tänkte att det bara var en rea på sisådär 30%, men bestämde mig för att i alla fall ta en titt. Väl  inne så upptäckte jag att det verkligen var utförsäljning!! Jackan på bilden ovan kostade 1000 kr, men jag köpte den för 240 kr! En annan vinterjacka kostade 2500 kr men jag köpte den för 500 kr..... Så har ni vägarna förbi Vansbro - titta in innan allt är slutsålt! :-D

Söndag kväll var också skön.... Det gäller att vara borta då och då, som man verkligen uppskattar hur skönt det kan få vara att bara slappa en kväll med hela familjen samlad i samma säng!

Helgen avslutades med ett fantastiskt besked på måndag morgon! Krister Jullinder (Heinz veterinär) säger att Heinz ser så bra ut att jag ääääntligen kan få utöka hans 10-minuters-promenader! Jag ska få lägga ett kort spår åt honom!!! Heinz kommer att bli överlycklig!!!! Det får inte bli för långa spår eftersom Heinz kommer lägga sig i selen och dra ganska friskt (om jag känner honom rätt), men lite belastning är också bra att få, så i eftermiddag så ska jag lägga ut ett spår åt honom...


Heinz på promenad idag på morgonen!

2 kommentarer:

ANKAN sa...

Hej Jenny!

Grattis på födelsedagen i efterskott!! Vilken toppenhelg du verkar ha haft! :-)

Jag glädjs så med dig och fina familjen att Heinz är på benen igen och att operationen blev så lyckad. Tack för bilder på en glad kille!

Kram kram ANKAN

Skogsmor sa...

Det syns att Hasse skulle ge en slant för att få "springa järnet"!!!:-)
Fina bilder!