lördag 28 juli 2012

På besök hos Ann på Jenner´s Run!

Spenderade nästan en vecka hos Ann. Hon är en fantastiskt trevlig och gästfri person! För att inte tala om hur duktig hon är på det här med hundar och sök.... Vilket ett antal plaketter och utmärkelser i hennes hem vidtalar! Den ovan handlar om hennes insatser vid World Trade Center.

Den här är om sökträning i allmänhet.

Några av hennes hundar och deras användningsområden.

På en del av sina ägor har Ann upprättat en miljöbana - låt oss säga (för att uttrycka det milt) att amerikanarna tar det här med miljöorädsla och träningen för detta på stort allvar jämfört med vad vi i Sverige gör....

Våran lilla IPO-R bana räcker inte långt i sammanhanget!


Ann skickar en av sina hundar (Rose) uppför stegen och in i lastbilen.

Det fanns inte bara hundar på gården utan även oxen Ulusses som här får lite omvårdnad av Kathy (en av Anns vänner på besök). Jag döpte raskt om honom till Sir Poop-A.Lot, vilket alla som hjälpt till att mocka ur hans stall kommer att förstå.....

Anns kalkon som hon kallade Tom, men jag tyckte George passade honom bättre.... Grumpy George! Tror faktiskt Ann höll med mig, så han heter nog Georg numera.... ;-)

Och så hade hon hästar...... Jag blev helt frälst i July, hästen till höger på bild. Honom skulle jag velat stoppa i resväskan och ta med mig hem!!!


Och eftersom Ann har en labradorkennel så vimlade det av labradorer överallt! Jag lärde mig först vem Jaxon/Jason var (den enda gula)..... Det var inte riktigt bestämt vilket namn han skulle ha, därav skriver jag bägge namnen som var aktuella.

Under tre av de dagar jag var där så höll Ann kurs på gården. Det var 3 deltagare som hade kommit över en långhelg för att ta tag i lite olika saker. På bilden ovan introduceras en 7 månader gammal schäfer-hane (Diesel)  för skallmarkering.

Och här är det  Janet med labradoren Annie som gör ett avsök på ca 25 hektar som övningsupplägg......

Måste ju lägga in en till bild på vackra July! :-)

Utfodringsdags! Vilket var en syn att skåda..... 10 hungriga labradorer skulle ha mat samtidigt!

En av dagarna stack vi ut och paddlade kajak vid Lake Prewitt.

Jag fick en labrador vid namn Siri som sällskap! Så nu är jag helpeppad på att få med mig Heinz och Hetzer ut!

Violá - två labradorer och en kajak!


Mitt gästrum och min "gästhund"! Rose och Thunder delade min säng varje natt. Thunder märkte jag inte av då han låg snällt ihoprullad vid mina fötter,men Rose...... ;-) Hon ger ordet "tvångsgosad" en ny innebörd! Har inte varit med om gosogare hund sedan Donna (dobermanntik)!!!

Vi tränade även lydnad och här har jag lånat Jennie att träna med. Ann tyckte det var passande - jag skulle ju inte ha några problem med att lära mig hennes namn i alla fall! :-)

Mer miljöträning.... Rulla runt på hund i skottkärra!

Ann förevisar miljöbanan. Lägg märke till den lilla trehjulingen som får utgöra ett problem "på vägen" för hunden som kommer från en stege och ska över till en planka.

Det var mellan 30-40 grader och sol i princip varje dag, så Anns lilla pool var flitigt frekventerad av hundarna!

Annie går på plankan. Ann dämpar vibrationerna och Janet är beredd om Annie skulle trampa fel.

Den här katten (Tupper) var extremt snäll och tålmodig med hundarna. Ann berättade att han bara flyttat in en dag. Han är en vildkatt och var jätteskygg för folk, men av någon anledning så funkar han jättebra med hundarna! Nu rör han sig obehindrat bland folk, men sticker direkt om någon vill klappa på honom eller hantera honom.

Hahaha, kolla minen på både Tupper och Jason/Jaxon!

Prärien är platt ända till horisonten.... Fick några riktigt fina kvällar med fantastiska solnedgångar! De korten ligger dock på min andra kamera, vars sladd ligger kvar i Sverige.... :-(

Ridtur. Jag på Jana och Ann på Clover.

Western kingbird.

Ann hade en tornuggla! Ser ni den?

Jag lyckades "fånga den i flykten" vid ett tillfälle!

Jag på Pretzel.

Sista dagen. Traditionell amerikansk frukost på "Mom´s Café" innan jag beger mig därifrån. Jag hade en fantastisk vecka och jag kommer sakna Ann. Vi var så lika på många sätt. Hon skämtade och kallade mig sin lillasyster. :-) Jaja, vi kan kanske hålla kontakten på fejjan, nu när jag haft en lektion i fb och internet för henne! :-)

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Ojojoj, så mycket trevligt du haft för dig!!!
Förstår om du åker dit igen:-)
Men du får INTE flytta till Amerika....*snyft, snyft*