tisdag 24 december 2013

Räddningshundträning 21-22/12


Helgen precis innan jul tillbringade jag och ett antal andra hundtokiga vänner med att träna räddningshundsök nere i Göteborg. Vi sov i ett arkivrum på Skanska i Angered, vilket ses på filmen ovan.


Lördagen tillbringades på Stenkrossen i Angered. Det regnade en stor del av dagen så vi gjorde ett basläger där hundarna kunde få skydd av cementrören. Hetzer sitter längst ner till vänster i bild.
 

Vi blev inte mindre skitiga av att träna hantering.... I team om 2 skulle vi krypa genom rör och lyfta hundarna upp och ner från diverse höjder....


Vi var mycket tacksamma efter dagens slut att vi hade möjlighet att låna en portabel dusch och spola av hundarna innan vi åkte tillbaka till Skanska där vi skulle bo....


På lördagkvällen körde vi inomhussök i bl a den här stora hallen!


Hundarna var nog glada över att få vara uppbundna inomhus där det var varmt och torrt! Och vi fick en möjlighet att hänga upp alla våra blöta kläder!

 

Vi passade på att träna lite miljöträning och hantering.... På filmen är det Niklas som är ute och drar runt på Foppa.....


Här är det Hetzer som springer över ett antal rullbord. Man ser inte något av det på filmen, men eftersom alla bord är på hjul så rör sig underlaget när hon springer över det.


Dag 2 var vi åter ute på krossen. Ser ni figgen (nedre högra hörnet)?

 

Foppa har i alla fall luktat sig fram till den!
 

Hetzer hade inte heller några problem med att lokalisera legan.... Och eftersom hon är en liten skit, så tog hon sig in i den också! Trevligt att gosa med figuranter! :-)
 

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Det var längesen man lekte kurragömma på helgerna...:-)))))

*slå mig inte!! skojar!!*