onsdag 21 november 2012

Spår, sök och dominans?

Hetzer var totalt vidrig under tisdag förmiddagen så för min sinnesro (och för att rädda mitt hem från att raseras) så lade jag ett spår. Det fick ligga i ca 3 timmar, sedan kunde kände jag att Hetzer inte kunde hålla sig längre, så då gick jag ut och tog det. Vi började ute på vallen.....

.... fortsatte genom kohagen.......

.... tog oss in i maskinhallen....

kryssade mellan sakerna i maskinhallen och tog oss ut på andra sidan.

Sedan korsade jag gårdsplanen där traktorer kört och människor passerat under de 3 timmarna.

Sedan gick spåret in i torkanläggningen - här fick jag lite problem, som jag inte hade förutsett! Hetzer blev väldigt distraherad och började äta en massa ärtor istället! Fanns gott om "spillärtor" från skörden och det var tydligen jättesmaskens, så det tog ett tag innan jag kunde förmå henne att fortsätta spåra koncentrerat....

Men vidare kom vi! Upp och över hinder!

En sista ärthög att passera och sedan var vi ut på nästa gårdsplan! Där belönade jag med boll och Hetzer var nöjd och glad och kunde ta det lugnt och låta mig jobba ifred under eftermiddagen.

På kvällen var det sökträning och denna gång tog jag med mig Heinz. Det är 3 månader sedan han opererades nu och jag tänkte att han skulle få gå ett kort sök med bara två figgar. På kortet ovan har han hittat en figge instängd i tågkupén till höger i bild. Heinz var glad över att få jobba igen, men tyvärr skrek han till vid 3 tillfällen och jag vet inte varför.... :-( Har inte lyckats fatta vad det är som gjorde det, så det verkar som att sökträningen får avvakta lite till... :-(

Så jag satte in en figge i den här legan. I verkligheten var det riktigt mörkt, men nu är den ju upplyst av blicten. Och sedan lät jag Hetzer komma ut och söka, istället.

Hon svischade ut med en jäkla fart och fann figgen snabbt, tog sig fram och var superlycklig. Gav figgen en rejäl utskällning också - hon är verkligen en naturlig skallhund.... Just nu känns det som att hon är mitt ljus i mörkret även om jag är färdig att strypa henne ibland (när jag behöver jobba istället för att träna hund)!

Hetzer dominerar Heinz....? Tänk att han tillåter sådant här.... Även fast det är "lek". Det skulle ha varit Axa, det! Då hade Hetzer fått åkt in till Ultunas djursjukhus tror jag! Å´ andra sidan är Hetzer en smart hund så hon skulle nog inte gjort på samma vis mot henne.... ;-)

3 kommentarer:

Skogsmor sa...

Hon låter som en handfull den vovven......:-))
Undrar om Hasse orkar/kan/får följa med oss på våra promenader om han skriker när du är ute på ett litet sök med honom...?

Jenny sa...

Jag vet inte varför han skrek, men han måste ju få gå promenader. Och det gör han ju hela tiden hos mig utan problem...

Susanne sa...

Fan att lille Heinz ska få ont när han gör det han älskar! :-(