onsdag 18 mars 2015

Norrsken och klövspår


Åkte ut och gick spåret igår och det gick över förväntan! Oj vad Heinz var duktig! Men det är svårt att filma och spåra samtidigt.... Heinz största nackdel är att han blir väldigt ivrig och sliter och drar rejält i spårlinan......

Igår kväll så var jag med om en helt fantastisk upplevelse! Jag har alltid velat se ett riktigt norrsken. Kan inte minnas att jag någonsin sett det..... Jag hoppades så att vi skulle få se något när vi var Fjällnäs, men icke..... Föga anade jag att jag skulle få se ett rejält norrsken över mitt eget hus! Men det var vad som hände igår..... Jag gick ut vid 22-tiden på kvällen och bara gapade.... Det var som att det kördes strålkastare över himlen bitvis. Och det uppstod slöjor och slöjformationer. Det var som ett färggrant regn över himlen. Det pulserade och förändrades hela tiden framför mina ögon. Trodde jag skulle få nackspärr av att stå och stirra upp i himlen så länge..... Till slut lade jag mig ner på rygg på gårdsplan och bara njöt av skådespelet..... Men sedan blev det för kallt, så då gav jag upp! ;-)

Idag på morgonen har jag redan hunnit ut med hundarna en runda i skogen samt lagt ett klövspår till Heinz. Det kommer ha legat runt 11 timmar när jag tar det i kväll. Svårigheten med det här spåret är att blodmängden är drastiskt mindre än igår..... Vi får väl se hur det går! Nu ska jag släppa ut hönsen och sedan är det dags att jobba!

Inga kommentarer: