onsdag 7 maj 2014

Mitt egna "Mitt i naturen", hönsinköp, räddningshundträning, upplyst trädgård och vedklyvning!

Detta inlägg kommer vara något "hoppigt", men så ser ju även min vardag ut just nu..... Det växlas konstant mellan olika aktiviteter....

Vad får man om man parar en panda med en kossa.....?
 

 En belted Galloway, så klart!

De är en härdig köttras från Gallowaydistriktet i  sydvästra Skottland. Rasens ursprung tros komma från de hornlösa djur som vikingarna förde med sig till Skottland. Under 1700-talet hade skottarna handels- utbyte med Holland och därifrån togs tjurar av rasen Lakevelderer vilka har det karakteristiska bältet som senare kommer att bli Belted Galloways kännetecken.

Rasen är naturligt hornlös och det markerade bältet är också dominant. Förutom svarta djur finns också dun och röda. Historiskt har skottarna aldrig stallat in dessa djur som under århundradena har utvecklat en dubbel päls med underull som håller djuret varmt och en raggigare päls över som håller undan fukt och väta.   Korna är långlivade och kända för att producera levande kalvar långt upp i åldern.

Kul med ett lite annorlunda inslag i landskapsbilden på landsbygden mellan Skyttorp och Björklinge! :-)
 

Här hemma skriker fasantuppen dag som natt. Och i sedvanlig fasantupp-anda, så är han lite korkad och väldigt orädd.....


Vår halvtama fasantupp! Det här blogginlägget artar sig till att bli en variant av "Mitt  naturen" :-)
 

Nya höns har tillkommit  flocken. Klart man måste ha 4 klassiska vita hönor! Och vem kan motstå den här söta hönan med kammen på sne? Hon kommer från ett djurförsök (utfodringsförsök) ute på SLU och skulle ha slaktats när försöket var klart, men nu bor hon hos mig!
 

För övrigt sliter vi varje ledig minut med att få undan veden, så gubbarna kan komma fram och fixa garageuppfarten.... Och högen börjar synbart att minska ute på gräsmattan, men det tar nog hela denna vecka också.....
 

Vägen hem i eftermiddags-sol. Hem ljuva hem.....
 

I ledigheten som var runt första maj så kom Tina och Niclas över och bodde i vår gäststuga. Mysig middag blev det på kvällen och dagarna ägnades åt räddningshundträning! Helt klart en perfekt "Jenny-helg" :-)
 

Jag och Hetzer. Glömde tyvärr bort att fota Heinz, men han var med ena dagen. Vallade områden och fick även göra ett kortare sök - han var helt slut på kvällen och sov som en stock!
 

Niclas pekar ut sökområdet för mig och Hetzer.
 

Hetzer på språng ut i området!
 

- Var är min figge?
 

-Jag hittade dig!!!
 

Nu har solcellslamporna kommit upp i trädgården för året!
 

De funkar bara maj-augusti, men då är de fina!

 

Blir så mysigt i trädgården på kvällen!
 

Fina men kalla daga på sistone. Vi försöker vara ute så mycket det går. Det går ju bra så länge ma rör på sig Vi människor sågar och klyver ved och hundarna leker.
 

Dags för förmiddagsfika!
 
 

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Så trevligt blogginlägg!:-)
Kul att läsa om lite allt möjligt!
Och så alla dina fina foton och filmer förstås:-)

Scottish Moments sa...

Hihi men va kul att se skotska kossor i din blogg :))
Dessa kossor, ja alltså inte exakt dessa, men denna ras, ser jag då och då här i Skottland men jag visste inte att de heter belted galloway. Jag kallar dem för punchrullekossor haha. Det finns nämligen punchrullar här i exakt dessa färger :)