torsdag 12 januari 2012

Träning för både hund och förare...

Nu har jag (motvilligt men behövligt) kört årets första pass på Friskis i Ekeby. Jag var inte så klen som jag befarade, så det var ju kul..... Kommer nog ha träningsvärk imorgon. Jag är så himla tvungen att träna.... Har haft stillasittande jobb för länge, vilket märks på ryggen och nacken. Jag måste helt enkelt göra något. Förra året köpte jag simkort, men jag märkte att jag verkligen avskydde att trängas i trånga simbanor med en massa andra människor som agerade bromsklossar hela tiden. Och jag var inte tillräckligt bra för den snabba banan.... Simning verkar dessutom vara himla populärt i Uppsala eftersom det var fullt i bassängen oavsett vilken tidpunkt jag lyckades ta mig dit för att träna på! Så nu prövar jag Friskis&Svettis istället! Heinz blir halt om jag springer med honom och eftersom jag ändå bilar in till Uppsala 2 ggr per vecka under våren för att simträna honom, så passar jag på att träna på gym då.
Heinz har nyligen varit hos Julinder för 6 månaders koll. Korsbandet ser bra ut, benet är ihopväxt och leden är stabil. Däremot syns det att hans osteofyter blivit lite större, vilket jag märkt genom att hans knä känns lite förtjockat. Fick recept på previcox (antiinflammatoriskt) som han ska äta i 2 månader. Det glädjande är att jag kan börja jobba honom lite hårdare (med simning och vattentrask). Nu ska vi öka på rehaben och bygga muskler!!


Tyvärr reagerade Heinz på medicinen för ‎6-8 timmar efter utdelad Previcox blir det kräkkalas här hemma... :-( Har nu pratat med veterinären och vi ska byta till metacam istället. Håll tummarna för att det fungerar! Lilla Gulle-Heinz blir jätteolycklig och stressad när han ska kräkas. Häromdagen när jag var och tränade hade han spytt och försökt täcka över spyan med överkastet..... Myyysigt! Men min tur/lycka fortsätter för det var Uffe som kom hem innan mig och fick ta rätt på eländet! :-D


1 kommentar:

Skogsmor sa...

Kul att få rapport!:-)
Hoppas nya medicinen passar Hasse bättre!