söndag 23 oktober 2011

Räddningshundförarföreningens lagtävling (del 1).

Varje  år anordnar SRhF en lagtävling. Jag och Hasse hade velat vara med, men pga hans knäskada så fick jag i år vara med och hjälpa till i stället.....  Visst var det snöpligt att inte kunna vara med, men jag måste säga att detta var den roligaste tävling jag någonsin hjälpt till på!!!

 Tävlingen började på fredag kväll och gick av stapeln nere i  Sala silvergruva, 155 meter under markytan.  På bilden ovan är en figurant på väg ut till sin lega i en av orterna. Hundförarna fick inte gå in i denna ort utan bara skicka sin hund från "huvud-orten". En av hundarna fastnade totalt på dockan som illustrerar en gruvarbetare på sin stege och markerade denne länge och väl.. ;-)

 Delar av "The Red Man Group" får instruktioner om kvällens sökuppgift.

 På promenad i gruvan...

 Anna var stationens domare och de två personerna till höger om henne var journalister från Sala Allehanda som skulle skriva om ett resereportage om Sala Silvergruva och som blev intresserade av vad vi höll på med nere i gruvan. Eller rättare sagt - de var figuranter som vi hade instruerat att irritera lagmedlemmarna genom att gå i vägen och störa dem med en massa frågor! .-)

 Det var bitvis lågt i tak.... Tur vi hade hjälmar på oss! :-)

 Jag låg bl.a figge under den här trappan. En i grunden "lätt" lega, som blev svår eftersom förarna var mer upptagna med att ta sig nerför trappen än att låta hundarna söka och följa upp vad hundarna visade intresse för....


Team Facit i karantänen (dvs gruvans värmerum) i väntan på att bli tilldelade en sökuppgift!


 Delar av Lag X82 väntar också på sin tur.

 På olika ställen i gruvan finns det dockor som illustrerar gruvarbetare, vilket några av hundarna tyckte var jättekonstigt!

 När alla sök var avslutade så ska man ju upp till ytan igen.... Det var rätt trångt och då kan ni ju tänka er hur det var för hundarna, där nere vid våra fötter....!!

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Men ååååååå så spännande det måste ha varit! Och KUL!! Synd att du och H inte kunde vara med men han är ju starkt på bättringsvägen så det får bli en annan gång!