tisdag 17 juni 2014

Hundträning.... bland annat!

"Assumption is the mother of all fuck ups!

Jag vet, det är galet töntigt att börja en krönika med ett amerikanskt ordspråk men det struntar jag i.
Slarvigt översatt blir det ”antaganden är orsaken till att det går åt helvete”. Tyck vad du vill om sägningen men håll med om att det ofta är just våra antaganden som ställer till det för oss. Vi hamnar ofta i ”jag trodde”, eller ”det förstår ju vem som helst, hur tydlig ska man behöva vara”, ”det tog jag för givet” och så vidare.

Varför gör vi då så här? Jag menar att orsaken är att vi utgår ifrån att vi själva är norm, vi utgår ifrån att det som är rätt, riktigt, viktigt och självklart för oss också är det för alla andra. Och i stället för att ta ansvar för att förklara för vår omgivning vad vi tycker är rätt, riktigt och viktigt så tycker vi att de är korkade som inte förstår."

Citat från en krönika jag snubblade över, skriven av Mia Törnblom. Kände igen mig precis.... Hur vanligt är det inte vid t ex hundträning att figuranten gör fel och man blir irriterad - Hur svårt kan det vara? Men allt som oftast är det ju JAG som gett dåliga instruktioner till en person som i sin vardag tränar hund på ett helt annat sätt än mig.....

Note to self - måste skärpa mig och vara tydligare i mina instruktioner! Prata som till en person som aldrig sett en hund förr, även om den personen vunnit SM i hund! :-)

måndag 16 juni 2014

Världens sötaste gris?

Den här måste ju vara en av världens sötaste griskultingar, alla kategorier!

Danmark


Den 11-13 juni var jag på jobbresa till Danmark. Jag jobbade hela dagarna och det var representation på kvällen, så jag såg inte så mycket av Danmark. Men visst hade jag ett fint hotellrum..... ;-) Ovan är en bild på den förgyllda duschen!

 

Och minibaren var välfylld! Men eftersom det var fullt upp hela tiden tog jag endast en liten Coca cola.....
 

Mitt tjusiga hotellrum.... Här trivdes jag som fisken i vattnet! :-)


Representation...... Åt tills jag storknade! :-) Det tog en hel dag att bli hungrig igen efter att jag kommit hem!
 

Var bland annat ute och tittade på lite danska grisar.... Visst är man snygg på jobbet? ;-) Och jo, det finns en del danska suggor som får gå fria med tillgång till halm......
 

Danmark är vackert.... Även genom ett bilfönster!
 

Som sagt!
 

Mera Danmark!
 

Andra natten sov vi på hotell Vejlefjord! Det låg med en mycket vacker utsikt över Vejlefjorden.... Fick äta lunch i sol och värme med den här utsikten (och en kall Tuborg till maten - mums!).
 

Hotell Vejlefjord


Den här kvällen hann jag ta en kort promenad i omgivningarna....

De hade en stig man kunde gå som var proppad med fantastiska rhododendron-buskar! Buskar och buskar.... De såg mer ut som träd! Och även om vissa av buskarna hade blommat över, så var det ändå en hel del jättefina buskar (träd) kvar att beundra i sin blomsterprakt!
 

Stigen jag gick! Otroligt vacker! Måste varit spektakulär om jag hade varit där några veckor tidigare.... (med tanke på hur mycket blomblad som låg på backen).
 

Vejlefjorden.
 

Mera hav!
 

Stranden var bitvis full med skumma träkonstruktioner....
 

De har väl något syfte som någon med båt begriper.... :-)
 

En fyr hittade jag också! :-)
 

Men sedan fick jag bråttom tillbaka till hotellet.... Fin promenadväg tillbaka!
 

Gick delvis genom en bok-skog!
 

Hotellet i kvällsljus.

söndag 15 juni 2014

Hemma igen.....

Kom hem från Danmark på fredag kväll och lördag och söndag har ägnats åt hundträning samt att visa Paula runt (hon ska bo här och ta hand om alla djur medan jag och Uffe drar till Kroatien), samt en del trädgårdsarbete och lite annat pyssel så som att få ut kycklingarna i sommarhönshuset så att jag kan städa rent matrummet imorgon....


Hetzer går i alla fall riktigt bra nu igen. Hon har ju haft en period där hon gjort inbrott i legor och lagt alldeles för mycket energi på det istället för det hon ska, dvs skälla. Men nu börjar vi hitta tillbaka till en gammal fin form igen, vilket kan ses på filmen! :-)

Inlägg om Danmark kommer.... När jag får tid! :-)

tisdag 10 juni 2014

Sommarkontoret....



.... är invigt! Det är lite svettigt idag, men jag klagar inte - imorgon flyger jag till Danmark!

Dalarna

I helgen var det nationaldag, men jag hade också en kusin som fyllde 50 år så det var stor släktträff i Dalarna. Jag och  brorsan (bild) for upp för att fira!

Framme i Björnbacken, Skamhed!

Grannens gård är sig lik - där har inte mycket hänt på hundra år känns det som....

Broder har också fattat tycke för fotografering så jag fick faktiskt med honom på en promenad i omgivningarna!

Älven är aldrig långt borta....

Västerdalälven
 
 
Samma vy om natten....

Det var Malungs marknad under helgen, så det var vi några som passade på att besöka!

"Syster" kusin Helena fyndar!


Men efter att ha besökt en marknad med mycket folk bar det ut i skogen igen..... Även om det känns lite konstigt att vara ute och vandra utan hundar..... De fick stanna hemma med Uffe! Gick förbi den här lilla stugan - mitt önske-sommarställe! Skulle passa mig perfekt med en liten enkel stuga vid älvkanten..... Mol allena!

Vandrade bort till Skifsforsen...



Kan inte förneka att det var lite läbbigt att gå på metallspången! :-)
 


Skifsforsen!








 
Jag och brorsan hade en trevlig vistelse och fest hela helgen uppe i Dalarna, men jag är inte så förtjust i att publicera bilder på folk hur som helst, så festbilderna får bli kvar i det privata albumet!

Irland

Den 3 juni for jag över till den gröna ön för att arbeta i 2 dagar.... Jag landade i Dublin och tog mig vidare till Bunclody (utmärkt på kartan ovan).
 
Bunclodys centrum. Det är inte stort, man gick runt alltihopa på 10 minuter och då hade jag tid att titta i alla skyltfönster....

Hundar sprang överallt. De verkade friska och välmående även om jag hade hjärtat i halsgropen när de sprang runt i trafiken.....
 
Behändigt med en egen tappkran utanför ytterdörren?

På kvällen (den enda jag spenderade på Irland så passade jag på att gå en liten promenad i omgivningarna.

Den här var väl söt?

Vägarna var inte breda precis och hastighetsbegränsningen var 80 km/h..... Jag fick kliva in i buskarna när jag skulle bli passerad av bilar, för att inte bli påkörd.... Tack och lov kom det inte så många....

Fin utsikt från gårdsplan.

Söt häst som låg och spanade på mig. Då den är robust och skäckig så tillhör den antagligen zigenarna eller "Resande".

Häckar och stenmurar var ett mycket vanligt inslag....

Klassisk irländsk stenmur.

Häckarna skulle vara rejäla och ibland (som ovan) var det inte så viktigt vad de bestod av - bara det var täckande och grönt! Häcken ovan hade x antal olika växter som den bestod av. Gav känslan av ett lapptäcke....

Den gröna ön gör skäl för sitt namn....

Hagar överallt! Man kan bara tänka sig att det ngn gång i tiden sett liknande ut i Sverige..... Men nu försvinner ju våra hagar och betesmarker i rasande takt.... :-( Men på Irland är fortfarande bondekulturen stark!


En liten film från min vandring i Buncklodys omgivningar!

Färggrant när två häckar möts!

Rolig effekt.... En randig häck!

Church street, Bunclody.

Floden Slaney rinner genom Bunclody.

Bunclodys infart.

Slaney

Trots att Bunclody är en liten håla så fanns där säkert 6-7 pubar.... Jag valde denna som heter O´Connors (ägaren Dermot tyckte det var jättekul att höra att det finns en pub mitt i centrala Uppsala som också heter O´Connors).

Jag måste ju ta och pröva en Guiness på en pub på Irland när jag är här! :-) Det var typ bara 5 pers på puben eftersom det var dagen efter en ledighet, men det gjorde ju inte mig något för då hade bartendern gått om tid att prata med mig och stammisarna var också lite nyfikna (en av dem hade en kusin som var professor på Uppsala Universitet - det är i sanning en liten värld ibland)! 

Stutar i en hage någonstans på Irlands östkust!
 
Irlands taxichaffisar är ju bara för sköna..... I alla fall det taxibolag jag åkte med! De tyckte så synd om mig som bara skulle jobba i två dagar och sedan åka hem, så de tog en liten extra sväng för att visa mig Irland.... Förvisso genom bilfönstret - men det var ju bättre än inget! Så nu har jag sett Curragh plains (bilden ovan) där bl a filmen Braveheart spelades in, jag har sett fängelset där IRA-medlemmarna satt och hungerstrejkade, egendomen där Irlands rikaste man bor, en skum pub där Dan Donnelly, en boxare med världens längsta armar, haft sin arm (efter sin död) på display över eldstaden...., Curragh kapplöpningsbana där världens bästa hästar springer mm!
 
För den som blev intresserad av Dan Donnelly: Dan Donnellys arm