lördag 31 maj 2008

Jobb-lördag

Hade lite annat för mig i fredags så det blev inte så mycket jobb gjort.... Så då gick jag in och jobbade idag! Eller gick in och gick in... Jag släpade ut allt på tomten och jobbade i mitt eminenta partytält! Så då var det inte så farligt att jobba en hel lördag med strålande solsken...

fredag 30 maj 2008

Kul test... Om man gillar Jane Austen.

I am Catherine Morland!


Take the Quiz here!



You Are...Catherine Morland!
You are Catherine Morland of Northanger Abbey! You love a good Gothic romance - so much, in fact, that you'll fool yourself into thinking you're living one! You are imaginative and naive, which is at once endearing and perplexing. Perhaps your heart is TOO pure...but it is adventurous. After all, you love a trip to Bath or a stay at an ancient Abbey.

torsdag 29 maj 2008

Diskriminering

Sten Danielsson (med titeln "debattör" - jag visste inte att man kunde ha det som titel, men varför inte...?) skriver i Skvallerpressen (som jag inte kunde låta bli att läsa nu på morgonen när jag fått så långt att gå för att hämta morgontidningen - men det är en annan historia) att det är hel-fel att diskriminera barn. Vissa restauranger, hotell etc har tydligen förbjudit barn....? Sten skriver bl.a att "om jag beställer en flygresa till Thailand eller Västindien och hotellrum där i anslutning samt hela tiden uppträder nykter och ordnad och inte antastar någon medresenär är det givetvis fullständigt likgiltigt vilken en hud- och hårfärg jag har." Han menar att det inte heller skulle vara någon skillnad om han var typ 3 år..... Själv kan jag inte annat än hålla med! Om man sköter sig ska man inte bli diskriminerad! Inte heller om man har hund! Om hunden ligger tyst och snällt så borde man få ha med sig den på alla uteserveringar åtminstone! Jag menar - för en allergiker - vad gör det för skillnad om min hund ligger precis vid mitt bord eller 15 cm längre ut? Det blev nämligen resultatet vid en lunch i Stockholm för några år sedan.... Axa fick inte vara med på restaurangen och de hade ett litet töntigt staket som avskärmning så då tog jag ett bord vid staketet och lade Axa på andra sidan - max 15 cm bort från där hon annars skulle legat. Nu hade jag ju tur att det fanns ett sådant bord ledigt....

Nä, som sagt, fy för diskriminering - om man inte stör andra! Själv åt jag lunch på stan igår ihop med Ulf (och det är inte ofta det händer - att vi går ut och äter, alltså) och vi fick en liten unge till granne som skrek, kom fram och stirrade på oss när vi åt, ville prompt klättra på Uffes stol samt att vid ett tillfälle lämnade mamman bordet med sin telning för att leka tittut genom en glasdörr precis bakom min rygg (knack,knack på glaset...tittut! hysteriskt skrikskratt från barnet... etc). Nu hade vi ganska bråttom så det var ingen "mys-lunch" precis och därmed inte så störande, men jag skulle nog blivit rätt irriterad om jag hade velat äta lunch med min man en fin försommardag och "bara njuta av livet", med dylika matgrannar.... Och nej, jag satt inte på Mc Donalds eller något kebabhak, utan på en "riktig" restaurang. Och jag kommer aldrig att glömma ungen på Gotlandsfärjan som skrek så att trumhinnorna höll på att sprängas och som sprang omkring som ett jehu mellan stolarna och klättrade på allt.... Han hade uppenbarligen en otrolig överskottsenergi och hade ingen lust att sitta på en stol i 3 timmar - kunde de inte gått iväg med honom till lekrummet så han fick busa av sig och låta oss andra sitta i fred? Hur var det när du var yngre Skogsmor? Var folk tolerantare mot barn förr, eller tycker dagens småbarnsföräldrar att vi andra ska tåla mer för att de själva inte orkar uppfostra knoddsen i hur man beter sig i "offentliga rum"? Linda Skugge skrev att hon var tvungen att sitta bakom något skynke och amma på en restaurang - jag har gärna en ammande kvinna till granne när jag äter mat någonstans - däremot skulle det gärna få finnas ett ljudisolerat rum någonstans dit de kunde ta sina knodds som skriker i högan sky och trösta dem tills de tystnar, än att de vankar av och an bakom min stolsrygg medan ungen illvrålar.... Men, som sagt, det är ju skillnad på ställe och ställe - man bryr sig ju inte på något snabbhak, men har man lagt ut betydligt mer pengar för att få lite godare mat och mysigare omgivningar så skulle jag gladeligen premiera en restaurang med "gråt-rum". För att inte tala om en restaurang med "hund-rum"!!!! :-D Hmmm.... Fick just en idé till eget företag.... Nä, förresten - Astma- och Allergiförbundet skulle väl lägga hela sin medlemskassa på att totalt förgöra mig för att deras medlemmar kunde få problem med att gå på just min restaurang.... Precis som de gjorde med den där frisörskan i Halmstad som ville ha sin lille tax med på jobbet och som hade en skylt i dörröppningen om att han fanns där.... De stred ju hur länge som helst om att av alla 300 frisörer i Halmstad så måste de prompt kunna få gå till denne frisörska!

onsdag 28 maj 2008

Jobbigt med fint väder....

.....Man får ju ingenting gjort! Jag vill bara sitta och slöa på tomten hela dagarna.... Läsa böcker.... Hemmet blir skitigare och skitigare och det är tungt som 17 att jobba! Tänk om det bara kunde vara fint väder på helgerna och på semestern! Vad produktiv jag skulle vara!

Fick veta idag att mina 2 sista PM blivit godkända så nu behöver jag bara formulera en idé om ex-jobb på ett papper tills den 8 juni - i övrigt är allt klart för denna gång! Kan roa mig med att "bara" jobba! Och solen, den skiner och jobb-viljan är noll... :-(

tisdag 27 maj 2008

Timja på besök

Idag kom Emilia ut med både Lyra och Timja, så Heinz var i 7:e himlen! Två brudar att leka med!!!

Fint väder var det, så Uffe, jag och Emilia åt lunch ute på tomten (inne i partytältet som jag var tvungen att skydda genom att ställa upp en kompostgallerring runt det - annars sprang odjuren rakt över det!!) medan hundarna for runt som dårar.

Så här ser det ut när Heinz dricker vatten.... Man kan hålla sig för skratt när han ser ut på samma vis inne på köksgolvet....

Mycket motionerande blev det... Heinz är helt kär i Timja - det har han varit sedan första gången de träffades. Riktigt gulligt, faktiskt!

På kvällen tog jag en (hyfsat lugn) Heinz och åkte in till stan och promenerade runt Vasaparken. Det var en hel del hundar där som tränade både inför utställning och lydnad så det var perfekt att träna passivitet och hundmöten. Kan tillägga att Heinz är bra trött nu på kvällskvisten... *s*




Måndag





Som om inte söndagen var nog, så gick jag upp och började jobba vid 5 på morgonen på måndagen och var inte hemma och klar förrän vid 1800 på kvällen. Kan inte påstå att jag hade ork att blogga då.... Var tvungen att läsa en bok om kommunikatioon (tills dess att jhag ska på träff med Lärarutbildningen nu på onsdag) så jag var tvungen att prioritera det.... Sedan släpade jag mig bara ut en liten kortis med doggzen (de hade varit hemma med Uffe hela dagen) och sedan var det natti natti.
Lägger dock ut några bilder på dessa hönor som också fått betessläpp! Man blir så glad när man ser hur de njuter av att vara ute...

Mors dag i söndags

Gick upp vid halv sex på morgonen på söndagen och for iväg för att figga på ett MT på DTBK, dvs figurera på ett mentaltest på Danderyd-Täby BrukshundKlubb. Solen sken och det mesta flöt på bra, men jag var inte hemma igen förrän vid sju på kvällen och då var jag ganska mör... Orkade inte göra så mycket mer än att ringa och gratulera Skogsmor på Mors Dag.....

lördag 24 maj 2008

Utställning i Österbybruk

Jag och Emilia bestämde oss för att miljöträna doggzen då det var fint väder och en nationell utställning i Österbybruk. Sagt och gjort, vi packade picknick-korgen och for iväg!

Mycket folk och många hundar var det på utställningen så Heinz fick titta på maaassor med hundar hela dagen - perfekt!

Strålande solsken hade vi också, till skillnad från inne i Uppsala.... När vi åkte hem igen uptäckte vi nämligen att det hade regnat medan vi varit borta.

Lyra och Heinz poserar på ett stenbord vid värdshuset Gammel Tammen i Österbybruk!

Två sötnosar, sida vid sida!

Inte fullt så söta efter att ha badat i ankdammen...!!!

fredag 23 maj 2008

Dagens bedrifter

Gick upp hyfsat tidigt och tog mig ut til lunsen där jag spårade med Heinz.

Efter att ha funnit slutpinnen var det tjo och tjim ett tag...

Sedan var det dags för lite "allvarligare" träning innan det var dags att åka hem och plugga. Gjorde nästan klart mina två inlämningsuppgifter, så det känns ju bra!


torsdag 22 maj 2008

*suck*

Fick följande mail...

Ämne: Är djurplågeri konst? 2007 tog 'konstnären' Guillermo Vargas Habacuc en hund från gatani Managua, Costa Rica, band honom med ett rep i ett konstgalleri ochsvälte honom till döds. I flera dagar stod konstnären och besökare igalleriet lugnt och såg på hur hunden plågades tills han slutligen dog.Tycker ni att bilderna visar ett konstverk?Det prestigefyllda Visual 'Arts Biennial of Central America' tycker det ochkonstnären har bjudits in för att upprepa sitt fruktansvärda djurplågeripå utställningen 2008.SNÄLLA HJÄLP TILL ATT STOPPA HONOM.Det tar bara ett par sekunder att uttrycka din åsikt om djurplågaren.Skriv på protestlistan på följande länk: http://www.petitiononline.com/ea6gk/petition.html och skicka sedan vidare mailet till alla dina vänner och bekanta.Tillsammans kan vi göra våra röster hörda.




onsdag 21 maj 2008

Vad nu då?

Skvallerblaskorna har skaffat sig en ny vinkel på mördarhundarna? Det var i alla fall trevligt att läsa artikeln om Dogtown i Expressen! Fast man blir beklämd över hur j***igt folk kan behandla djur.... Man får fokusera hårt på de fantastiska människor som finns därute och engagerar sig i att försöka göra något bra!

De här hundarna har varit med om mycket traumatiska upplevelser. De har misshandlats av människor, men ändå älskar de oss, säger John Garcia på hundhemmet Dogtown.

Dagens Lyra!




Lyra ser ut ungefär som jag gjorde igår när jag var tvungen att dela bil med henne efter att hon rullat sig i människo-skit!




tisdag 20 maj 2008

Lång dag....igen!

Klev upp tidigt och begav mig iväg med destination Fellingsbro.... Inte ens kossorna hade vaknat när jag åkte hemifrån!

Axa fick stanna hemma med Uffe och i stället fick Lyra följa med på färden. Hon och Heinz övade brottning i sedvanlig ordning, så fort jag släppte ut dem ur bilen....

Ibland var det Heinz som var i luften... Ibland Lyra! Motion fick de ju i alla fall!


Heinz är på hugget?

Fullt ös vid lunchpromenaden!

Måste ju ta med ett kort på den här kon som jag träffade på idag.... Hon såg så nöjd ut med att vara ute, och så hade hon helt klart imponerande horn....

Lyra lyckades dock få sniff på att någon människa drabbats av akut magknip när jag släppte ut doggzen vid ett tillfälle. Snabb som blixten kastade hon sig ner och rullade runt.... Nu vet jag att Rhodesian Ridgeback inte är gyllenbruna för att likna de lejon de ska jaga - de är diarrébajsbruna!!! BLÄ! Tack och lov hade jag en gammal socka i bilen som jag använt som leksak/uppletandeföremål som nu fick tjänstgöra som tvättsvamp.... Lyra såg inte alls glad ut när jag drog ner henne i närmaste vattenförande dike, men det kunde inte hjälpas! Jag vägrade att stoppa in henne i bilen så som hon såg ut!!! Hellre att hon luktar blöt, dyig hund än att hon smetar ner hela bilen med bajs!
Efter att ha lämnat tillbaka Lyra framåt kvällen så tuffade jag vidare ut till klubben och sågade ner ett antal sly för att man ska kunna ta sig fram genom MH-banan utan att gå vilse i lövverket. Kom väl slutligen hem runt 22 på kvällen, så nu är både Heinz och jag bra möra.... Dax att sova - det är en arbetsdag imorgon med!

måndag 19 maj 2008

lång dag...

Ligger efter i studieplaneringen och hade tänkt ta ledigt idag för att plugga ikapp, men tji fick jag! Blev upptagen med än det ena än det andra på jobbet så klockan var halv fyra innan jag kunde sluta... Och då var det ju bara att ta ut doggzen på en promix så att de skulle få ut och sträcka på benen. Körde ett litet uppletande med Heinz också.



Efter det hade jag inget att skylla på längre, så då var det bara att sätta sig ner för att studera och skriva PM! Så det har jag ägnat större delen av kvällen åt... Fast nyss var jag tvungen att gå ut och sträcka på benen och ta en nypa frisk luft och då passade jag på att träna lite fot och läggande under gång, varvid jag lyckades kasta bollen rakt in i ett snår med brännässlor till stackars Heinz som belöning.... Heinz var så sugen på bollen så han stack in huvudet i snåret och tog bollen i vilket fall och sedan - när han kom in igen - så ägnade han flera minuter åt att skrubba huvudet mot allt som fanns i närheten...



Nä nu måste jag plugga igen... Imorgon har jag inte tid att studera för då är jag i Lindesberg och kör hela dagen och sedan ska jag ut till UBK på kvällen, hade jag tänkt! Så det är väl bara att sätta igång... Nu!

Jamen sätt igång då....! ,-)

lördag 17 maj 2008

Betessläpp (del 3)

Kommentarer överflödiga...





Och för den som vill se ännu mer kor (och få en liten uppfattning om hur många som var på plats), så har Uffe lagt ut en liten filmsnutt på sin sida.

Inte lätt att vara fotograf...




Mitt i hagen där kossorna sprang, sprang också två fotografer omkring och skulle ta kort. Först var jag mäkta irriterad på dem, då de hade en förmåga att hamna i mina bilder, men sedan blev de ju rätt underhållande istället... Ja, vad ska man säga - det är inte lätt att vara fotograf alla gånger!

Betessläpp i Uppsala

Dassigt väder, men det hindrade inte folk från att vallfärda till Svista för att spana in årets betessläpp. Det var säkert minst 1000 pers, såsom det var förra året. Det bjöds på mjölk (givetvis) och kanelbullar och för den hungrige så stektes det hamburgare och kokades det korv. Man kunde gå tipspromenad och svara på frågor såsom "vad heter det konserverade foder som korna äter?". Heinz fick givetvis följa med och socialträna bland alla människor, ungar, barnvagnar, rullstolar, hundar etc etc

Men höjdpunkten är givetvis när korna kommer ut.... Och det gör de med besked!

De ser så fåniga ut med sina stora tunga juver.... *s*

Undrar vad korna tänkte....? Vissa av dem spanade lika mycket på oss som vi på dem...!


Men de flesta var bara allmänt lyckliga och glada att få komma ut på grönbete!

På det stora hela gick det dock ganska städat till - ett antal skutt av glädje, sedan stångas lite med polarna om rangordningen och sedan smaka på gräs....

Vissa kor skuttade förstås mer än andra....


Men efter ett tag så lade sig lugnet över hagen...

tisdag 13 maj 2008

Betessläpp

Nu är det sommar - nu får KRAV-grisarna komma ut och ha livets glada dagar! Böka i jorden, käka rötter, lerbada och bete sig som riktiga svin.... *s*



Ansiktsmask? Hon kanske gör sig fin för galten?






Möte med två suggor...


måndag 12 maj 2008

Sååå söt!

Träffade på detta lilla stoföl idag! Bara 1 dag gammal... Pappan är Briar och morfar är Akribori. Så fruktansvärt sött tecknad....! :-D

Gammalt men kul...

Har äntligen lyckats få över bilder tagna med mobilen till min dator.... Vet inte vad som blivit fel, men jag har inte kunnat göra det från min privata mobil på flera månader... :-( Men nu lyckades jag - TJOHO! Så nu måste jag ju lägga upp lite "gammalt". Såsom Heinz klafsandes i vattenpölen ovan! Han var så söt.... Mindre sött när man skulle stoppa in honom i bilen efteråt...

Axa poserar vid Predikstolen med en fin utsikt över Uppsala och Gottsunda-gipen i bakgrunden!


Första filmen på Krokus - alldeles nyanländ till oss i november 2007.